YRITYKSEN TAUSTAA

Perheyrityksen synty


Oy A Wager Ab on perheyritys, joka sai alkunsa vuonna 1958, jolloin Alf ja Anna-Liisa Wager perustivat Helsinkiin musiikkikaupan Wager-piano.

alf_ja_annaliisa_lehtijuttu Alf ja Anna-Liisa Wager Talouselämä lehdessä 22/1979, jossa haastateltiin kolmea suurinta pianonmyyjää Fazer, Hellas ja Wager

Kymmenisen vuotta myöhemmin he ostivat Musiikki Fazerin Tapiolan Heikintorille perustaman tytäryhtiön, joka sai nimekseen Wager-Musiikki Oy. Jälkipolvi Maaret, Eija ja Hannu Wager työskentelivät perheyrityksessä jo kouluaikanaan ja myöhemmin opintojensa ohella.


alf_ja_tasavallanpresidentt

Alf Wager lahjoittaa Tasavallan Presidentti-yhtyeelle kotimaiset WLM urut vuonna 1973

Musiikin opetusta ja muuta kultturitoimintaa


Vuonna 1976 perustettiin tuontia ja tukkumyyntiä varten toinen yhtiö Oy A Wager Ab. Sen toimialaan kuului myös musiikki- ja muun kulttuuritoiminnan edistäminen. Nuorille muusikoille järjestettiin esiintymisiä muun muassa liikkeen tiloissa. Lapsille ja aikuisille tarjottiin soitonopetusta pianolla ja sähköuruilla. Yhteistyö Espoon musiikkiopiston, Sibelius Akatemian, Helsingin juhlaviikkojen ja Taidekeskus Salmelan kanssa sekä perheyhtiön osakkaiden harrastukset laajensivat entisestään toimintaa. Toimistosta käsin ja yrityksen resursseilla muun muassa tuettiin kulttuurivaihtoa Suomen ja Italian välillä, kohteena erityisesti Villa Lante. Myöhemmin suunniteltiin ooppera-yhdistyksen toimintaa.

urut Urkujen ryhmäopetusta Wager -studiolla vuonna 1973, opettajana Robi Godzinsky

maaret-myyjana

Heikintorin 10 vuotis -juhlajulkaisusta vuodelta 1978

Työhyvinvointia, kehitystä ja ihmisenä kasvu

Kun musiikkituotteiden kauppa oli vähitellen lopetettu, yhtiölle haettiin uutta suuntaa. Vuoden 2005 alussa painopiste siirtyi työnohjaukseen, koulutukseen ja työyhteisöjen kehittämiseen. Toimitusjohtajaksi nimitettiin Maaret Wager, jonka haltuun yhtiö siirtyi sukupolvenvaihdoksen myötä.


Maaret Wager toimistossa 2000-luvulla.


sivun alkuun